Toni Seppänen Suomesta Ole se muutos jonka haluat maailmassa nähdä

Eläkeiän nosto pahentaa kestävyysvajetta

  • Siinä ne nyt on, naulassa.
    Siinä ne nyt on, naulassa.

Eläkeikää ollaan nostamassa koska kansakunnan etu vaatii ja siten kestävyysvaje korjautuu tai ainakin helpottuu.

Sehän on silkkaa valhetta. Ei kai sitä kukaan tosissaan uskokaan mutta ihmeen sujuvasti asia etenee ilman kyseenalaistamista.

Tälläkin hetkellä vanhimmat potkitaan ensimmäisenä pihalle kun isoa kuvaa katsotaan ja nuorta verevää voimaa otetaan sisälle jos otetaan. Eikä juuri oteta.

Pian tässä maassa ei ole töitä kuin hoiva- , kunta-  ja kaupanalalla. Siirrellään sitä ainokaista euroa taskusta taskuun. Teollisuus on kuitenkin selkäranka valtiontaloudelle ja nyt se kärsii pahasta skoljoosista ja lähes kaikista mahdollisista tukielinsairauksista. Edes tukiliivit ei auta.

Globalisaation aallot meitä keikuttaa ja suolavettä pakkaa kitusiin.

Tulkinnasta ja kertojasta riippuen eläkeyhtiöillä on joko rahaa kuin rosvopäälliköillä tai ovat varattomia kuin kirkonrotat.

No, rahaa on jokseenkin kohtuullisesti.

Eläkeiän nostaminen olisi jotenkin ymmärrettävää jos töitä olisi ja työvoimasta huutava pula. Mutta kun ei ole.

Töitä ei ole edes kaikille nuorilla elämänsä tunnossa ja kunnossa oleville ja "vanhoja hitaita jääriä" siivotaan yritysten tulosta heikentämästä läjäpäin viikoittain.

Ainoa lopputulema on että Suomessa on tulevaisuudessa entistä enemmän työttömiä.

Työttömiä eläkeläisten sijaan.

Kun työuraa ei kovasta halustakaan huolimatta saa suorittaa tappiin jää eläke vajaaksi. Se on väärin pitkän uran tehnyttä työnsankaria kohtaan.

Kyseessä on varainsiirto eläkeyhtiöiden taskuun ammattiliittojen ja veronmaksajien taskusta.

Valtiolle verotuloina kertyvä summa myös pienenee oleellisesti koska ostovoima pienenee oleellisella osalla kansalaisia suoraan ja välillisesti eikä ansioitakaan päästä verottamaan "täysimääräisenä".

Tarjottu ratkaisu kestävyysvajeen paikkaamiseen on siis täysi puhallus.

Mitä kulissien takana eläyhtiöiden rahoille on suunniteltu?

Se mikä on pakko tehdä on pakko tehdä mutta ei kirkkain silmin valehdella kansalaisille, työnantajillenne.

Kiitos.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Toni Seppänen

Kuntaliitto:

Huoltosuhde ei korjaannu työuria pidentämällä
Huoltosuhde muuttuu lähivuosikymmeninä kestämättömäksi, eikä tilanne korjaannu työurien pitenemisellä, Kuntaliitto laskee. Jos eläkkeellä ja työelämässä olevien huoltosuhde haluttaisiin pitää nykyisellään, suomalaiset pääsisivät vuonna 2030 eläkkeelle vasta reilusti yli 70-vuotiaina.

Tässä on hyvä muistaa että huoltosuhde käsittää kaikki ne ihmiset jotka elävät jonkinsortin tuilla, ei pelkästään eläkeläiset.

Jari Leino

Niin... siis kysehän on siitä, että suomalainen eläkejärjestelmä perustuu pyramidihuijaukseen, joka alkaa pikku hiljaa paljastua.

Nykyiset vallanpitäjät pyrkivät kaikin keinoin salaamaan pyramidihuijausta estämällä ihmisiä pääsemästä eläkkeelle, koska siinä säkissä, josta eläkkeet pitäisi maksaa alkaa pohja paistaa.

Jos eläkeikää lähestyvä / ylittävä saadaan pidettyä työelämässä, hänen palkkansa tulee työnantajan pussista. Samaan aikaan moni nuori on kyttäämässä tätä samaa työpaikkaa, mutta nuorelle, ilman työhistoriaa olevalla ihmiselle on hyvin halpaa maksaa peruspäivärahaa. Sitä paitsi se tulee eri laarista kuin eläkkeet.

Myös pitkäaikaistyöttömän saama peruspäiväraha / toimeentulotuki on huomattavasti alhaisempi kuin takuueläke, työeläkkeestä puhumattakaan.

Toni Seppänen

Tuosta säkistä pitäisi saada kuva, nähtäisiin omin silmin.
Kaikkea on nähty ja tullaan näkemään mutta toivon ja uskon että säkit on tallessa ja niissä jotain on sisälläkin.
Muuta kuin velkakirjoja.

Toimituksen poiminnat

Sivut