Kestävyysvaje ei ratkea vaikka eläkkeelle pääsisi vasta arkussa

Eläkeikää ollaan nostamassa päivästä, viikosta ja puhujasta riippuen 3:lla tai 5:llä vuodella vedoten kohonneeseen eliniänodotteeseen ja kestävyysvajeeseen jonka väitetään aiheutuvan suurista ikäpolvista.

Tulevaisuudessa tiskiin lyödään yhä isompia lukuja.

Mikäpä siinä jos töitä todella olisi tarjolla ja töissä saisi olla työuran loppuun asti, näinhän ei enään ole eikä tule olemaan tulevaisuudessakaan.

Kyseessä on varainsiirto veronmaksajien ja ammattiliittojen taskusta eläkeyhtiöiden sekä elinkeinoeälämän taskuun joka tulee myös johtamaan voimakkaaseen matalapalkkatöiden lisääntymiseen kuitenkaan lisäämättä oleellisesti työpaikkojen tai verokertymän määrää.

Kestävyysvajeesta puhuttaessa on hyvä muistaa että se muodostuu kaikista niistä jotka syövät enemmän kuin tuottavat.

Huonolaatuinen maahanmuutto aiheuttaa taloudellista ja sosiaalista kestävyysvajetta suoraan ja epäsuoraan. Jotta eläkeiän nostosta olisi oikeasti jotain hyötyä tulisi myös maahanmuuttoa rajoittaa ja sitä kautta monivaikutteisesti pienentää vajetta.

Vapaa työvoiman liikkuvuus on esimerkiksi tuonut uudellamaalle 100.000 virolaista, jostain se on pois ja näillä määrillä ei kyse ole lillukanvarsista. Ei edes kokonaisista lillukoista vaan lillukkapelloista.

Ei pahalla virolaisille mutta näin se vaan on.

Vähemmän menoja enemmän tuloja, helppoa jos on halua ja rohkeutta.

Miettikääpä tuntemianne ihmisiä, missä ammeteissa ja millä aloilla toimivat he jotka todella eläköityvät perinteisen mallin mukaisesti? Itse en heitä juurikaan tunne ja he jotka ovat eläköityneet saavutettuaan eläkeiän kynnyksen toimivat aloilla tai toimenkuvissa jotka huominen pyyhkii pois ellei eilinen sitä ole jo tehnyt.

Eläkeiän nostaminen ei yksinkertaisesti ratkaise kestävyysvajetta vaan sen ratkaisee keskittyminen omien asioiden oikealle tolalle saattamiseen, keskitytään niihin asioihin jotka edesauttavat Suomen ja suomalaisten hyvinvointia.

Huonoa valtiontaloutta ei ratkaista kylvämällä rahaa muille maille vierahille, sieltä ei ole satoa luvassa.Ratkaisu ei myöskään löydy työtätekevän kansanosan näännyttämisestä.

Ratkaisu löytyy terveestä kansallisesta itsekkyydestä, Suomi elää siitä tai kuolee sen puutteesta.

Meillä on vielä perintöä jota vaalia, miten sinä haluat sitä vaalittavan ?

ToniSeppnen
Perussuomalaiset Espoo

Espoossa varavaltuutetuksi valittu kunnallisvaaleissa 2012.
Aktiivinen rivikansalainen jolle on tärkeää Suomen ja suomalaisten hyvinvointi nyt ja tulevaisuudessa.
www.fb.com/sinunasialla
tutustu - vakuutu - valitse

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu