Toni Seppänen Suomesta Ole se muutos jonka haluat maailmassa nähdä

Nigerialainen huijaus mahdollista vain Suomessa

  • Nigerialainen huijaus mahdollista vain Suomessa

Tovi sitten luin Hesarista artikkelin päivähoito-oikeuden rajaamisesta joka mielestäni on aivan oikein.

Jos vanhempi tai vanhemmat ovat kotona siellä on myös lapsen paikka, kuka on lapselle parempi kasvattaja kuin omat vanhemmat ?

Keskustelu asian tiimoilta on yhtä vinksahtanutta kuin sokeiden suvakkien argumentointi maahanmuuttoasioissa.

Kerronta antaa ymmärtää että kotona kasvatetut lapset kasvaisivat vinoon ja pieleen, vain ”varhaiskasvatetusta” lapsesta tulee normaali.

Sairasta mutta niin kuvaavaa tämän päivän älyllisesti vajaalle yhteiskunnalliselle keskustelulle.

Kaikki normaali yritetään vääntää epänormaaliksi ja epänormaali normaaliksi, kunniallinen kunniattomaksi ja taakka rikkaudeksi.

Pthyi!

No niin, nyt artikkelin ytimeen ja maahanmuuton rikkauteen joka on pelkkä nigerialaiskirje.

Lupaa paljon mutta vie kaiken.

* * *

”Päivähoitoleikkaukset ovat herättäneet keskustelua myös tässä kerhossa. Neljän pojan äiti, Vantaalla asuva nigerialainen Uche Nwankwo Ezeonwukaike on huolissaan.

”Nuorin lapseni on aloittamassa päiväkodin elokuussa. Päivästä tulisi yhtä juoksemista, jos lapset olisi siellä vain muutaman tunnin. Minulla ei ole nytkään kovin paljon omaa aikaa, kunnes kaksi vanhinta lasta tulevat koulusta”, hän sanoo.

Turvapaikanhakijana Nigeriasta vuonna 2005 Suomeen tullut Nwankwo Ezeonwukaike on hakenut töitä, mutta törmännyt kieliongelmaan. Syksyllä hän on menossa opiskelemaan suomea, minkä jälkeen hän aikoo hakea ammattikouluun.

”Harkitsen kokin, henkilökohtaisen avustajan ja kuljettajan ammattien väliltä. Ongelmana on, että myös mieheni haluaisi kuljettajaksi, emmekä voi olla samaan aikaan vuorotyössä. Kuka muuten pitää huolta lapsista?” hän pohtii.”

* * *

Edellinen lainaus kertoo karua kieltään siitä minkälainen rikkaus maahanmuuttajat isossa kuvassa Suomelle ovat, eivät he rikkautta ole vaan ylivoimainen sosiaalinen ja taloudellinen taakka.

Niin se on, esimerkkinä somalit ja irakilaiset joiden työllisyysprosentit huitelee 15%:ssa kun suomalaisilla se on 70%.

Minkä kiven tai kannon alle se rikkaus ja aarre on haudattu?

Nämä Nigerian toivot ovat siis elelleet 11-vuotta Suomessa suomalaisen veronmaksajan rahoilla ja siinneet maahamme neljä uutta kunniakansalaista.

He eivät siis ole tehneet päivääkään töitä eivätkä vaivautuneet opettelemaan suomenkieltä, uskomatonta.

Huvita itseäsi lukemalla lainaus kertaalleen, on se arbsurdia ja mahdollista vain Suomessa.

Jokainen voi laskea mitä yksi nigerialainen Ezeonwaikuken perhe on yhteiskunnalle maksanut, satoja ja taas satojatuhansia.

Aika moni kantasuomalainen on puskenut vuosia duunia ja maksanut veroja että tämä yksi perhe on voinut ottaa rennosti, hieman hölläillä.

Ajattele.

Hypätään me suomalaiset tuottavuusloikkaa ja tehdään työtä jolla todella on merkitystä.

Kyllä motivoi, eikö.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
    «Jos vanhempi tai vanhemmat ovat kotona siellä on myös lapsen paikka, kuka on lapselle parempi kasvattaja kuin omat vanhemmat? Kerronta antaa ymmärtää että kotona kasvatetut lapset kasvaisivat vinoon ja pieleen, vain ”varhaiskasvatetusta” lapsesta tulee normaali.»

Aikuisten mahdollisuus "kasvattaa" lapsiaan vaikuttaa äärimmäisen rajalliselta. Käsitys kasvatuksen merkityksestä on menossa vahvasti siihen suuntaan, että lapset kasvattuvat ensisijaisesti toisten, erityisesti vanhempien lapsien seurassa ja vaikutuksesta.

Maahanmuuttajaperheiden toisen polven integroitumisen suurin riski on juuri tässä, että lapset kasvavat kotona suurperheen toisten lasten kanssa, eivätkä opi suomea eivätkä suomalaista tapakulttuuria toisilta lapsilta ennen kuin menevät kouluun. Tämä koskee erityisesti Lähi-Idästä tulevia perheitä; Lähi-Idässä pienet lapset pidetään yleensä visusti kotona. Sikäli jos vanhemmat miltään osin onnistuvat "kasvatuksessaan", tulos tuskin on mitään kotoutumisen kannalta positiivista.

Jos koulussa sitten vielä on riittävä määrä omaa kieltä puhuvia, jotka puhuvat siis vain sitä omaa kieltään, muodostavat lapset ryhmänsä heidän kanssaan, eivätkä opi suomea sitten koulussakaan.

Ainoa tapa jolla homma saadaan toimimaan on, että maahanmuuttajataustaiset lapset saadaan niin varhain kuin mahdollista yhteen suomalaistaustaisten lasten kanssa, päiväkodeissa ja muissa aktiviteeteissa, mieluiten mahdollisimman pienissä ryhmissä. Muuten tuloksena on se, mitä olemme saaneet nähdä jo monessa paikkaa muualla Euroopassa.

Politiikan tasolla keinoja ovat a) kotihoidon tuen rajaaminen, b) päivähoito-oikeuden ja tuen laajentaminen. Maahanmuuttajien kotoutumisen keskiössä on maahanmuuttajanaisten saaminen oppimaan suomea ja menemään töihin. Se ei onnistu, jos muutenkin pienestä palkasta tai kotoutumistuesta joutuu maksamaan kovat päivähoitomaksut – jos vaihtoehtona on istua kotona ja kerätä kotihoidon tukea.

Toni Seppänen

Miksi matu-vanhemmat eivät voisi viedä lapsiaan ja itseään lähipuistoon integroitumaan ja oppimaan kieltä sekä tapoja.

Se lähtee itsestä, he ovat oman itsensä parhaita kotouttajia tai mieluiten kotiuttajia.

Me emme heitä voi integroida vaan tulijoiden on integroiduttava.

Meillä ei ole tarvetta kuolleelle painolastille.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Tässä on nyt kyse maahanmuuttajalapsista, ei heidän vanhemmistaan, jotka ehkä ovat yhtä asenneongelmaisia kuin te perussuomalaiset nuoret. Vaikea enää sanoa kumpien ongelmat ovat suurempia.

Kannattaa nyt muistaa, että kyse on useimmiten Suomen syntyperäisistä kansalaisista, ei MV-"maahantunkeutujista". Valitettavaa nähdä tuollaista asenneilmastoa, joka ei mitenkään edesauta maahanmuuttajien kotoutumista. Vaikka ehkä se ei ole tarkoituskaan.

Toni Seppänen Vastaus kommenttiin #3

"Asenneilmasto" ei ole syy se on seuraus.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Myös mamuvanhemmat voivat kehottaa lapsiaan etsimään pihalta kavereita ja sosiaalisia taitoja, ei siihen valtion tai kuntien apua tarvita. Neuvostoliitossa valtio opetti sosialismin tapoja lapsille ja Suomi on kuulemma länteen kallellaan.

Toimituksen poiminnat

Sivut